Owocowanie: 9. lub 10. tygodniu dojrzewania czereśni - sierpień.
Opis: drzewo to rośnie umiarkowanie silnie i wytwarza mocno rozłożystą koronę. Niestety, obserwacje pokazują, że zarówno ono, jak i pąki kwiatowe średnio radzą sobie z mrozem. Przechodząc jednak do samych owoców, warto skupić się na ich zachęcającej
ciemno czerwonej i lśniącej skórce oraz na różnorodności ich kształtów – od kulistego po stożkowy i sercowaty. Co więcej,
już sam smak czereśni Staccato znacznie podnosi ich wartość, ponieważ są one mocno słodkie. Przy tym wszystkim dobrze wypada
też ścisła i twardawa konsystencja miąższu. Nie można też zapominać o dużej wadze każdego
owocu wahającej się w granicach 9–10,5 g.
Uprzejmie informujemy, iż aktualną ofertę cenową WIOSNA 2024 dla odbiorców hurtowych, można uzyskać wysyłając zapytanie na adres e-mail: biurowalczak@op.pl